zondag 15 december 2013

Noël

Hallo allemaal,

Zo......deze..lange....week zit erop. Geen of haast geen contact hebben met andere mensen valt toch niet helemaal mee. Toch best wel eenzaam hoor (terwijl ik toch, normaal gesproken, goed alleen kan zijn....) Maar de week is om :-).
Ik had dus verwacht meer te kunnen doen, helaas is dat niet gelukt. Ik werd ineens weer zo vreselijk moe. Om een lang verhaal kort te maken, de schildklier werkte nog harder als voor de 'slok' jodium. Nu zijn mijn medicijnen bijgesteld en zou ik me iedere week wat beter moeten gaan voelen, volgens de internist. Het gaat vandaag iets beter, dus ik hoop dat hij gelijk heeft.

Eindelijk....en ook meteen de laatste kerstkaart van dit jaar...heb ik een traditionele kaart gemaakt. Ik vind het persoonlijk heel erg leuk om ze in het rood/groen te maken. En toch heb ik dit jaar al een paar blauwe gemaakt. Komt ook door het leuke nieuwe blauwe blokje van Noor! Design :-).

'klik' op de foto voor een vergroting :-)

Als ik zulk soort plaatjes zie bij Wee Stamps, en dan vooral de fairies, dan gaan mijn handen al 'jeuken' om ze te kleuren :-).Ik vind ze zo ontzettend gaaf. En ik kleur zo graag. Deze digi heet Rowan Fairy. Ik heb haar uitgestanst met een Spellbinder Nestabilitie Petite Oval Small en deze gemat op een Petite Scalloped Oval Smal en die weer op een Petite Scalloped Oval Large. Rondom de fairy heb ik gestempeld met Distress Ink Forest Moss en een Grunge Swirl 5 van Unique. Ik vind dit zo'n superleuk effect!! De stipjes op de buitenste groene rand heb ik gemaakt met een perlen pen gold. Op de vleugels heb ik nog Crystal glitter aangebracht.

Er komen allerlei nieuwe kleurmiddelen, zoals de PanPastels, maar ik blijf het kleuren met de copics het allerleukste en mooiste vinden. Maar dat is natuurlijk persoonlijk ;-). En nog een punt is dat ik het ook bij Pergamano (daar was ik docente) heb meegemaakt. Eerst inkt, toen stiften, daarna potloden en ga zo maar door. En ik vond toch het kleuren met een penseel en het inkt het leukste om te doen. Toen ik de copics 'ontdekte' en er mee ging kleuren was het al meteen van ''wauw", wat een mooi effect. En ik had er verder niets bij nodig, geen kopje water (voor je penseel) etc. Alleen een marker, super vond en vind ik het!!!


Het mooie DP papier is van Authentique -wonder-.
Aan de rechterkant van de kaart heb ik gebruik gemaakt van een Doilie van Noor Design -6003/1004-. Daarop heb ik dennentakjes gemaakt met een mal van Marianne Design -LR0227-. Supermooi takje vind ik dit :-). Daarop en omheen heb ik plakparels gebruikt van Art Talens. De Frosted Berries heb ik bij Live & Love Crafts vandaan. Daar hebben ze toch ook wel superleuk bloemetjes etc.!!! Het engel bedeltje heb ik bevestigd op een vleugeltje van Dutch Doobadoo. Achteraf heb ik 'spijt' dat ik daar ook goudglitter op heb gedaan. Ik had het met alleen Distress Ink Forest Moss moeten laten :-(.


De strik heb ik gemaakt met de bowdabra, blijf het een superhandig ding vinden!!! Vergeten een foto te maken van de tag..... Die heb ik dus zelf gemaakt en aan de bovenkant een uitgestanste hoek van Noor Design -6002/0148- bevestigd. Deze ook weer bewerkt met Distress Ink Forest Moss. De tag zit in een envelopje. Dit envelopje heb ik nagemaakt van een bestaand envelopje. Deze heb ik uit elkaar gehaald en overgetrokken op designpapier. Het groene lint was wit en heb ik gekleurd met mijn Copic Marker YG 97.


De kleifiguurtjes waren wit en heb ik bewerkt met acrylverf van Docrafts (burn umber), gekocht bij Hobby Voordelig in Delft. Het schilderijtje is van een ModPodge mal. En daarna bewerkt met Viva Inka Gold -Alt Gold en Grun/Gelb = groen/geel.
Ik had op facebook een tip gezien van Diny Sprakel. Zij had het met zwart acrylverf en Viva Alt Gold of Gold?? gedaan. Ik heb dat uitgeprobeerd en dat geeft ook een superleuk effect. En omdat ik ook wel van uitproberen hou, heb ik het net iets anders gedaan. Ik vind het echt een supergaaf effect :-).


De bloemen zijn van Wild Orchid Crafts. Op de bloemen en de takjes glittering gold van scribbles gedaan. Twee dennentakjes heb ik van goudkleurig glitterkarton gemaakt (met de dennentakje stans van MD). Het rode bolletjes lint heb ik bij Doe@ding gekocht. Het goudkleurige kant heb ik ooit een keer bij intratuin gekocht. Het rode satijnlint komt uit eigen voorraad.


De Copic Markers die ik gebruikt heb:
Huid/blos: E11-E21-E000-E0000/R20
Haar: E59-E35-E31-E50
Rood: C7-R59-R39-R37-R24-R22
Groen: YG99-YG97-YG95-YG93
Vleugels: YG93-YG91 en R22-R20
Schaduw om afbeelding: W5-W3-W1-W00 en blender 0

Met deze kaart doe ik mee aan de challenge bij:
A Creative Romance -Sparkle at Christmas-
Cute Card Thursday -Christmas Catch up- 
Inky Chicks -Christmas- 
Magnolia Licious Challenge (ook voor Wee stamps :-)) -Holiday project- 
Hobbyhome-hobbyartikelen -de leukste/mooiste creatie van 2013-

Dit zou best wel eens de laatste kaart van dit jaar kunnen zijn. Zo vlot ben ik normaal gesproken al niet met een kaart en nu dus nog iets minder.
Ik ga de komende weken minder bloggen en zal ook minder op facebook te vinden zijn.
Even 'bijtanken' van de laatste weken.

Dus wil ik jullie bij deze een
heel fijn kerstfeest en een gezond, gelukkig en creatief nieuw jaar wensen :-).
Tot volgend jaar :-).

En natuurlijk ben ik weer heel benieuwd hoe jullie de kaart vinden!
Bedankt voor jullie bezoekje.
Ik wens jullie een hele fijne dag!!

24 opmerkingen:

Plony zei

Wat een beauty van een kaart....geweldig wat je er allemaal op hebt verwerkt.....je komt ogen tekort.Schitterend!
Ik wens ook jou hele fijne feestdagen, geniet ervan en rust een beetje uit zodat je weer met nieuwe energie aan het nieuwe jaar kunt beginnen.
Lieve groetjes van Plony.

Cordine zei

Schitterend Frouwkje! En ja als je eenmaal last heb van die vervelende klier.... Weet er alles van alleen bij mij is het een langzaamwerkende (hasimoto) Heel veel sterkte hoop dat je je snel beter voel.
groetjes
Cordine

Natasja's Kaarten zei

Wat een prachtuge kaart is dit geworden! Ben er stil van!
Zoveel moois weer te zien!

Jullie ook een gelukkig, liefdevol maar vooral gesond 2014 toegewenst!

Liefs, Natasja

Erica ♥ zei

Wat een schitterend mooie kaart, je hebt er echt werk
van gemaakt, super die kleuren en vele details, ik blijf
er naar kijken, toppieeeee !
Een fijne en gezellige (knutsel) zondag gewenst ☺
Grtjsss en liefsss van Erica ☼

Theresia zei

Het is een heel gezellig kaartje geworden. Ik wens je een fijne kerst en veel rustig en gezond nieuwjaar toe.
Groetjes, Trees

Unknown zei

Wat is het weer een super mooi kaart dat inkleuren van jou complimentjes hoor en wat een kaart je zal hem maar krijgen voor de kerst hij is weer top en ik wens jou alle sterkte met je gezondheid doe rustig aan

en geniet van je hobby

Liefs van Nellie

Scraptastische hobby zei

Frouwkje het is een kaart met een gouden randje en wat geniet ik weer van deze schitterende kaart! Ook je uitleg er bij is helemaal top en wat heb je mooie dingen en mooie materialen gebruikt en het inkleuren van de afbeeldingis zo p r a c h t i g!! Ik heb zitten genieten van al dat moois.
Laat je lichaam maar rustig bijkomen van alles en als je éénmaal goed bent ingesteld op de medicijnen, komt alles weer goed! Geniet maar van goede momentenmet je familie en vrienden...en ik wens je fijne kerstdagen en laat het nieuwe jaar je weer veel energie geven, zodat we weer met volle teugen van je creaties kunnen genieten!
Lieve groetjes van Gerie

Marjanne zei

Een hele mooie kaart! Ik ben ook gek op de bowdabra en op mijn blog staat ook een creatie met een strik. Ik wens je veel beterschap en ook fijne kerstdagen en een goed begin van het nieuwe jaar (want een goed begin is het halve werk)

Monia - Monika Jakubowska zei

Fabulous card, I love colours and all deatils :)

Ju@nita zei

Wat heb je weer een schitterend mooie kaart gemaakt,knap hoor terwijl je niet helemaal in orde bent,hoop dat je lekker snel zal aansterken kan niet wachten op je nieuwe creaties!

Ik ben zelf ook niet van het traditioneel rood-groen -goud,maar vind dit een hele mooie keuze heel goed allemaal op elkaar afgestemd. Je wwet het ik was al fan van je en blijf fan van je,

lieeve groetjes Nit@

jolanda zei

schitterend kaartje

lenywim35 zei

Prachtige kerstkaart Froukje, Wat een mooie details. Fijn dat je toch de fut kan opbrengen tot zo'n mooie creatie.
Van harte beterschap meis, en heel fijne Kerstdagen en een goed begin van het nieuwe jaar, MET aanslaande medicijnen vooral. gr leny w

Henriëtte zei

Wat een prachtige kerstkaart heb je gemaakt zeg, blijf er naar kijken en zie telkens iets nieuws.

groetjes Henriëtte

Lidia R. zei

tu tarjeta simplemente preciosa!!! Feliz navidad !!! saludos desde Costa Rica

Wil zei

Allereerst....ik vind je kaart PRACHTIG - super gaaf.
Zo mooi gekleurd en zoveel om te zien ,echt heel gaaf.
Verder wens ik je,fijne kerstdagen en een gezond-gelukkig liefdevol jaar.
Ook voor allen die je lief zijn.
Sterkte met je gezondheid

Groeten WIL

Marrie zei

Wat is dit weer een schitterende kaart zo mooi in de traditionele kerst kleurtjes ik hou daar wel van rust maar lekker uit en kom maar weer fris terug in het nieuwe jaar ik wens je alvast een fijne kerst en een spetterend begin voor het nieuwe jaar.

Lieve groetjes Marrie

Anita Meijer zei

Ik had het al op FB gezegd maar wauwie Frouwkje wat heb je dit schitterend gemaakt, kijk werkelijk mijn ogen uit, zo mooi. Ook voor jouw de allerbeste wensen en dat 2014 een super jaar voor je mag worden.
Liefs van Anita

Marlies zei

Oh ik ben weer helemaal weg van je mooie kaart!! Prachtig papier heb je gebruikt en wat een lief en schattig afbeelding, die je geweldig hebt gekleurd. Ook zoveel mooie tot in de puntjes verzorgde details! Een kunstwerkje!! Alvast hele fijne kerstdagen en hopelijk gaaat het met je gezondheid ook weer de goede kant op. groetjes, Marlies

Tinie zei

O wat hoop ik van harte dat je je beter gaat voelen zeg!!! Heel veel sterkte!!! En wat je laatste kerstkaart betreft, ik weet niet wat voor woord hier het beste van toepassing is, hij is zo bijzonder mooi, topper!!!

Groetjes Tinie

Cathy Lee zei

Gorgeous artwork. Love the image and all the pretty extras. Thank you for sharing it with us at Magnolia-licious.
Hugz,
Cath

Petra zei

Ik kan mij voorstellen dat de week heel lang heeft geduurd als je op zo'n moment geen contact hebt en vooral de kleinkinderen niet kan zien. Maar van dit akelige feit heb je een prachtige kaart gemaakt wat een beauty.
Groetjes,
Petra

CraftinGranny zei

This is one of the most beautiful cards I've seen this holiday season. I love the traditional colors, the gorgeous dies and overall design. Wishing you a Very Merry Christmas and Happy New Year. Thanks for sharing your amazing talent with such gorgeous projects. Hugs, Carol

Linda Pekrul zei

Your card has given me great joy today! It is SO beautiful. There are so many stunning details! Thank you for sharing it. Merry Christmas and wishing you much better health in the New Year!

Teresa zei

Brilliant card, lots of lovely sparkle, thanks for joining us at A Creative Romance Sparkle challenge. Hugs Teresa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...