woensdag 30 december 2015

Mindful Me

Hallo allemaal,

Zo op de één na laatste dag van het jaar toch nog een berichtje ;-).
Jullie weten inmiddels wel dat ik volop bezig ben met de lessen van Alyce Keegan. Als een dank je wel voor het afgelopen jaar heeft ze voor de Kit and Clowder leden een gratis les gemaakt. De 'Mindful Me Art Therapie Class'.

Nu liep ik zelf al een tijdje te denken om nog een 'swatch book' of een 'journal' te gaan maken. Maar ik weet ook dat me dat heel veel tijd kost. Maar nu zat er deze supergave digi bij en besloot ik dus toch om er een 'journal' van te maken. Deze digi is van Yam Puff -Artist Chibi Lineart-. Ik heb haar 18,5 cm groot gemaakt en in 3-D opgeplakt met sileconenkit :-).
Ik ga hier heel veel in noteren en kleurvoorbeelden in doen die ik de afgelopen maanden geleerd/gekleurd heb.

'klik' op de foto voor een vergroting ;-)

Ik heb een notitieboekje gekocht bij de V&D. Dit was een boekje met een glazende witte kaft (A-5 formaat). Ik heb paarse cardstock gemat op het boekje. Hiervoor heb ik gaatjes in het paarse cardstock papier gemaakt met de 'Big Bite'. Dit daarna ingeknipt en tussen het spiraal gedaan en het geheel vastgeplakt.
Daarna op Perfect Colouring Paper, geairbrushed met de kleuren B29- G29-V09-G05.
De stempel op de randen is van Hero Arts -Dandelion Frame CG158-. Deze stempel zowel horizontaal als vertikaal ieder keer een stukje (vanuit de hoek) over de helft gestempeld. De stempel was eigenlijk te klein ;-).
De stempel van de vlinder heb ik ooit gekocht bij de Stampin Back Webshop, stempelnaam: -Natuur-. Omdat de achtergrond nu door de vlinderstempel kwam, heb ik eerst deze delen wit gemaakt (paar keer en goed laten drogen tussendoor) met de Copic Blender. Dit was ook een techniek uit de les van december (Create and Learn) van Alyce Keegan.
Daarna (als het weer goed droog is) gekleurd met:

Vlinders:
- G29-G17-G02-G00 en V09-V05-V04-V01
- B29-B24-B21 en E15-Y17-Y15-Y11
- V09-V05-V04-V01 en E15-Y17-Y15-Y11

De teksten stonden ook in de les. Ik heb ze overgenomen in Word, leuk lettertype uitgekozen en uitgeprint. Om de tekst een lijntje gedoodeld met de Copic multiliner 0.3. De randen heb ik bewerkt met Distress Ink Mowed Lawn en Dusty Concord. Daarna uitgeknipt en gemat op cardstock papier. Om de tekst 'to make mistakes' zo op te plakken heb ik niet van mezelf, maar had ik bij iemand anders in de Kit and Clowder groep gezien. En ik vond het zo leuk!!!! Dus heb ik het ook zo gedaan ;-).

De 'druppels' die van het verfpalet vallen heb ik gemaakt met een mask -DDBD 470.715.035- en copic blender 0. Daarna gekleurd in de kleuren die ik al gebruikt heb. Het ging niet helemaal goed met de mask van DDBD, het gaat er toch ook een beetje onderdoor. Maar goed ik had een leuke vorm ;-).
Nu alleen nog de binnenkant van het boekje. Nog wat tabs maken en wat kleurwerk, zodat ik het erin kan plakken. Volgend jaar...........dat klinkt ver.........;-)......laat ik hier foto's van zien.

Ik wens jullie een hele fijne voortzetting van de avond, en ook een fijne oudejaarsdag en avond. Wees svp voorzichtig met vuurwerk!!!!
Voor 2016 wens ik jullie een goede gezondheid, geluk en een creatief en liefdevol nieuwjaar!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel voor je bezoekje en het achterlaten van een reactie!!
Ik waardeer dat enorm :-) en lees ze met veel plezier!!
Veel liefs, Frouwkje.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...