zondag 2 februari 2014

Tutorial kaart maken DEEL 2

Hallo allemaal,

Hebben jullie mijn post van gisteren al verwerkt?? hihi....was wel lang hé? Maar als iets niet duidelijk is, dan hoor ik het graag hoor. Ik hoop zo dat jullie wat aan deze tutorial hebben :-).
Dit is de LINK naar de Tutorial kaart maken deel 1.
Enne.....superbedankt voor alle reactie's op mijn 'Tutorial kaart maken deel 1". Zo lief :-). Ik zat weer met een BIG smile jullie berichten te lezen. Fijn ook dat jullie de tutorial duidelijk vinden. Als dat niet zo is ook zeggen hoor ;-).

'klik' op de foto voor een vergroting :-)

We gaan verder met deel 2 :-).


Als eerste heb ik met een lijmroller de 3 stukken Cardstock, het uitgestanste Happy Birthday van Noor! Design -6002/0296-, het designpapier, de 2 doilies en de middelste strook met Designpapier op elkaar geplakt. Deze lijmroller gebruik ik al jaren en het bevalt heel goed!!! Plak er zelfs doosjes mee!!Nu ga ik met foam tape de delen verhoogd opplakken. In de hoeken heb ik 1mm foam tape gebruikt en in het midden een paar streepjes met de lijmroller (zie bovenstaande foto).


En zo ziet het er dan opgeplakt uit :-).


Het volgende deel.......ik heb de dikte van het foam tape erbij gezet.


Deze laag is ook klaar :-).


Ook hier weer de dikte van het foam tape erbij geschreven. Om het er netjes recht op te krijgen is het nodig om verschillende diktes te gebruiken. Hier zie je het in spiegelbeeld liggen. De rechterhoek komt links te liggen en die is ook het 'hoogste' 3mm + 1mm.


En nu kan het versieren beginnen :-). Naast het inkleuren, wat ik het leukste vind om te doen, heb ik hier toch ook altijd wel veel plezier in :-).

Ik laat jullie nu de foto's van de afgewerkt kaart zien en zal zo nodig bij de foto's zetten hoe ik iets gedaan heb. Sommige dingen spreken vanzelf (denk ik). Is dat niet zo, vraag gerust :-).


Het hoekje, de vlinders en de vleugels zijn van een paper art vel van Dutch Doobadoo. De randen hiervan heb ik ook bewerkt met Distress Ink Dusty Concord (dit doe ik niet met het stempelkussen zelf maar met een klein make-up sponsje). De meeste bloemen zijn van Wild Orchid Crafts. De groene (grote) roos heb ik bij Hobby Voordelig in Delft gekocht. Op de bloemen doe ik altijd Stickles. Ik heb verschillende soorten, nu heb ik de Stickles Crystal gebruikt. De plakparels heb ik bij zo'n 1 euro shop vandaan. De bloemen, vleugels en vlinders heb ik opgeplakt met Aleene's Quick Dry Tacky Glue. Alleen de vlinder die je links bovenin ziet (boven het hoekje van Dutch Doobadoo) heb ik met sileconenkit bevestigd. Dit omdat ik het wat verhoogd op wilde plakken. De sileconenkit doe ik in een olba lijmkit spuitje, zo kan je makkelijk doseren.


De parelswirl die je hier ziet is van Marianne Design, off white CA3103, en heb ik een beetje gevormd en afgeknipt zodat het mooi op dit stukje paste. Het kleihartje heb ik gemaakt met Martha Stewart Crafter's Clay en een hartjesmal van Neitmoulds (gekocht bij Hobbyvoordelig Delft). Onder het hartje heb ik nog 2 kleine vleugels gebruikt van het paper art vel van Dutchdoobadoo. Alles weer vast geplakt met het Tacky Glue. Behalve de vlinders en de bovenste 3 bloemen en vleugel, deze heb ik weer bevestigd met sileconenkit. De bovenste 3 bloemen heb ik zo bevestigd omdat daar het Designpapier lager lag en zo komt het dan toch weer op dezelfde hoogte :-). Ook de groene plakparels komen uit zo'n '1 euro' winkel.


Vanaf de zijkant gefotografeerd zodat je een beetje kan zien dat het uit laagjes is opgebouwd :-).


Op de achterkant de nieuwe standaard van Noor! Design -6002/0290- gebruikt. Ondanks dat mijn kaarten altijd behoorlijk zwaar zijn, blijft het staan!!! De foto's heb ik wel met een plastic standaardje gemaakt omdat de kaart dan wat achterover stond en dan kan ik beter foto's maken. Met de standaard van Noor! staat de kaart behoorlijk rechtop :-).


De kaart is af :-).



De Copic Markers die ik gebruikt heb:
Huid/blos: E11-E21-E000-E0000/R20
Paars/violet: V17-V15-V12-V01-V000
Groen: YG17-YG25-YG03-YG01
Haren: E59-E35-E33-E31-E50
Schaduw om de afbeelding: W5-W3-W1-W00 en blender 0

Met deze kaart doe ik mee aan de challenge bij:
- Hobbyhome-hobbyartikelenblog Challengeblog -vlinders-
- The ABC Challenge -E is for Embellish-
- Magnolia-Licious Challenge (ook voor Wee-stamps!) -Anything Goes-

Ik hoop dat jullie dit een nuttige tutorial vonden :-).
Het was tijdrovend maar ook heel leuk om te doen!!
Bedankt weer voor het langskomen en ik wens jullie een hele fijne dag :-).






13 opmerkingen:

Tinie zei

Als de ontvangers van onze kaarten nu eens wisten hoeveel tijd en werk er in zit..................want wat leg je het allemaal ontzettend goed uit, het is weer een topper eerste klas hoor!!!

Fijne zondag en groetjes Tinie

Theresia zei

Leuk om te lezen hoe een ander het doet. Ik maak niet zo vaak zoveel laagjeskaarten. Het is een leuke tutorial!
Groetjes, Trees

Marlies zei

Een super mooie kaart in mooie kleuren en met prachtige details. Wat heb je een duidelijke uitleg erbij gegeven. Ik denk dat veel beginnende kaarten makers er heel veel aan zullen hebben. Leuk om te zien dat we ongeveer hetzelfde manier van kaarten maken hebben! groetjes, Marlies

Henriëtte zei

Ook dit deel van je tutorial ziet er weer prachtig uit.

groetjes Henriëtte

Gerrittina zei

Wat een mooie kaart. Ook zo mooi ingekleurd!!

Gr. Gz

Natasja's Kaarten zei

Wat een prachtige kaart! Ik blijf er werkelijk naar kijken, zo mooi!

En je tutorial, nou die kon niet duidelijker!

Groetjes, Natasja

Karen zei

Gorgeous card! Thanks for joining us at Magnolia-licious....hope to see you again next time!!

Antoinette Voorn zei

Gaaf hoor je 2de uitleg !! super mooi gedaan!

Julie Gleeson zei

Wow such a beautiful card! I love all of the wonderful details! Your colouring is stunning! Thank you for sharing with us at ABC - Challenge! Hugs Julie DT xox

Scraptastische hobby zei

Het is een topkaart! En dank je wel dat we een kijkje in je keuken mochen nemen!
Liefs van Gerie

Janiel/ janny zei

STUNNING!! The color work in the wings is so perfect!!

Thank you for joining us at with the ANYTHING GOES challenge at Magnolia-licious. I hope to see you again for the next challenge.
hugs, Janiel

Aartje zei

Wat een schitterende kaart en wat heb je duidelijk uitgelegd hoe je deze kaart hebt gemaakt. Ik heb er echt wat aangehad.
Groeten, Aartje

Gloria Shirr (purpleglo) zei

Absolutely stunning card! I am in awe of your creativity Frouwjke! Your coloring is so fabulous! How did you learn to color so well? Did you take classes?

I am your newest follower and would love for you to follow my blog as well.

Have a fantastic week! I love your blog and all your creations! Hugs, Gloria

http://purpleglocreations.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...