woensdag 19 augustus 2015

Zon, zee en strand

Hallo allemaal,

Ik kon maar niet ophouden om iets te maken met het leuke papier van Studio Light ;-).
Eigenlijk zou ik er nog veel meer van willen maken. Maar ik ben niet zo snel. En de tijd en energie ontbreekt me ook nogal eens. Dus laat ik het hier even bij.
Ook had ik nog plannen om iets te gaan maken met het 3D Stansblok la Provence van Studio Light, maar ook dat blijft een tijdje liggen.

Ik had me in Maart van dit jaar al opgegeven voor de online cursussen van Alyce Keegan (Kit and Clowder). En daar kom ik gewoon niet aan toe. Wel een beetje wat gedaan, maar ik vind dat tot nu toe veel te weinig. En ik kleur zoooooooo graag!!!

Dus.........hoewel ik het heel jammer vind om niet te bloggen, moet ik een keuze maken. Ik ga me helemaal concentreren op het kleuren. Hoe lang dat gaat duren dat weet ik echt nog niet. Maar voorlopig neem ik een hele tijd een blog- en facebookpauze, zodat ik me daar en op m'n gezondheid kan concentreren.
Misschien dat ik nog een klein maandje blijf 'hangen' op blogs en facebook, maar dan ga ik echt een tijd een pauze nemen.
Het wordt een lang bericht....neem er lekker een kopje koffie of thee bij ;-).
Voorlopig dus even de laatste.....misschien is het dan niet zo erg dat de blogpost lang is :-P.

Dit kastje van Let's Get Bizzee -461.629.090- had ik al een hele tijd liggen. Het is een MDF kijkkastje. Omdat ik nu dat leuke papier van Studio Light had en ook heel veel leuke dingetjes op maritiem gebied van Rayer heb ik er een zon, zee en strand kijkkastje van gemaakt :-D. Meestal maak ik kaarten en creatie's voor andere mensen, maar deze blijft van mij, hihi..... ;-).
In het 'echt' vind ik 'em trouwens leuker :-P ;-). Het 'leeft' meer ;-).

Ik ben hier best heel lang mee bezig geweest. Lijkt wel niet zo, omdat ik net wat geplaatst heb, maar (mijn vorige creatie) het cadeaudoosje was al lang af ;-).
Allereerst ben ik al niet zo goed met meten, er gaat dan nogal eens wat mis.
Het kastje in elkaar zetten is heel simpel. Tot ik besloot om, alle delen!!!, zowel de voor- en achterkant te beplakken met Design paper. Niet doen!!!!!, je krijgt het dan bijna niet meer in elkaar. Het wordt dan te dik en kan je het niet meer goed in elkaar schuiven. Beter was het geweest om alle delen afzonderlijk te meten en te plakken. Misschien is deze tip overbodig ;-) en zijn jullie veel beter in meten etc. ;-).
Ach......al doende leert men ;-). Het is toch gelukt!

'klik' op de foto voor een vergroting ;-)

Als eerste heb ik het hele kastje wit gemaakt met gesso. Daarna ben ik het gaan beplakken met papier van Studio Light: (Summer at the Beach) A-4 BASISSB 195, 193 en 192.
Op sommige plaatsen de randen wat bijgeschuurd en bewerkt met Distress Ink Walnut Stain.
De superleuke digi is van Sweet Escape -Baby Mermaid-.
Dat ik dit kastje ging maken kwam eigenlijk door de challenge op facebook van Sweet Escape Digis. Daar wilde ik graag aan meedoen en ik wilde nog iet met het papier van Studio Light maken ;-). Toen ik dus deze zeemeermin zag leek het me heel leuk om daar wat in dit thema mee te maken. Als je ook wilt meedoen aan de challenge bij Sweet Escape Digis, dit kan tot 30 augustus 2015. Als je maar een image van Sweet Escape Digis gebruikt ;-).


De vuurtoren is van NoorDesign -6002/0419-. Zon, zee & strand is van een Dutch Doobadoo Greyboard Maritieme -492.002.002-. Dit heb ik wit gemaakt met Gesso. De vogel en de hoed zijn van Rayer. Het takje en schelpen komen uit eigen voorraad. Het takje heb ik ooit eens gekocht bij Intratuin ;-).


Het tweede 'kijk' gedeelte. De ligstoeltjes, meeuw en verrekijker zijn van Rayer. De flesjes met zand (zand volgens mij een keertje gekocht bij Xenos) en schelpjes komen uit eigen voorraad. Hier en daar in het (hele) kastje nog wat stansjes uit het stansblok SB14 Beach van Studio Light gebruikt. De reddingsband is van NoorDesign -6002/0418-, deze heb ik gekleurd met Distress Ink Fired Brick.
Als je goed kijkt zie je nog een ventilator bedeltje (links onderin) ;-). Het witte decoratieve net (achter de reddingsband) heb ik (volgens mij) bij Doe@ding gekocht (ik zie nu alleen het bruine decoratieve net staan).


Het hout, meeuw, meeuw en  het bootje zijn van Rayer. De 'achtknoop' heb ik zelf gemaakt ;-).
Het anker is van NoorDesign -6002/0418-. 'Be Safe' komt van de Studio Light vel 'Labels -EASYSB475-. Deze heb ik bij Hobbyvoordelig in Delft gekocht (zie het niet in de webwinkel staan).
Het bedeltje vissersbootje met visser komt uit eigen voorraad.


De golvenrand is van NoorDesign -6002/0330-. Deze heb ik uit wit cardstock gestanst, nadat ik deze gekleurd had met B52. Expres niet netjes gedaan, zodat het niet te egaal is. En nog wat witte gesso aan de randen van de golven gedaan. De blauwe dewdrops (van EBbies) zijn net waterdruppels ;-).
De Dolfijnen komen van een Dutch Doobadoo paper art vel Nautical, deze heb ik aan de randen bewerkt met Distress Ink.


Nog even het zij aangezicht. Het witte decoratieve net aan deze kant gebruikt, naar boven toe en een stukje laten doorlopen naar de andere zijkant.Ook de achterkant heb ik beplakt met een vel van Studio Light -BASISSB195-.
Zo is het mooi afgewerkt ;-).


De Copic Markers die ik gebruikt heb:
- Huid/blos: E04-E11-E21-E00-E000/R20
- Haar: E49-E29-E25-E21
- Blauw/groen BG 78-BG72-B52-BG71 (zelf gemaakt)-BG000
Voor de tutorial om zelf BG71 te maken: tutorial tussenkleur 71
- Rood: R59-R27-R24-R22
- Schelp: E29-E25-E23-E21
Met de Copic Multiliner 0.3 heb ik er 'schubben' bijgemaakt in de staart.
En nog wat witte stipjes in de staart gezet met een witte gelpen.

Met deze creatie doe ik mee aan de challenge bij:
- Sweet Escape Digis (facebookgroep) -een image gebruiken van Sweet Escape Digis-
- Copic Marker Europe -Challenge 42 -Splashing around! (Every card with water is good)-
- Cute Card Thursday -Challenge 386 -Anything Goes-
- HobbyVision -Challenge #41 -Zomer-
- Love To Scrap! Challenge Blog -Challenge #60 Anything Goes-
- Sisters Of Craft -Augustus Anything Goes Challenge- 

Heel leuk dat jullie weer langs zijn geweest, bedankt voor jullie bezoekje en jullie leuke reactie's op het cadeuaudoosje!!
Ik ben zoals altijd weer heel benieuwd hoe jullie deze creatie vinden.
Ik ben er zelf best wel trots op en vind het ook zo leuk om naar te kijken :-D :-D :-D.
Ik hou van zon/zee en strand ;-). Van dit kijkkastje wordt ik al blij ;-).
Een hele fijne dag voor jullie allemaal :-).


16 opmerkingen:

Margreet zei

Wat een prachtig kastje heb je gemaakt.
Zal een heel werk zijn geweest, maar dan heb je ook wel iets heel moois.
Groetjes Margreet

Hanny zei

Hallo Frouwkje, Wow, wat een SCHITTERENDE creatie zeg, ik ben er helemaal weg van. Alles zo mooi bij elkaar gezocht en de kleuren en het papier zijn gewoon perfect! Je kunt blijven kijken en je ziet steeds weer een ander leuk detail. Wat een werk maar wat een aanwinst zeg, hier kun je, nee MOET je, terecht trots op zijn, prachtig. Ik begrijp je helemaal wat Bloggen betreft, het is absoluut leuk maar kost ook veel tijd en die tijd gebruik je liever om, op de momenten dat je je lekker voelt, creatief bezig te zijn. Gelukkig stop je niet en neem je alleen een pauze maar ik zal je creaties en je prachtige "kleurwerk" missen hoor! Fijne dag, liefs Hanny

Giny zei

WAUW, wat een mooi tafereel!!
Geweldig.

Lieve groet Giny

Theresia zei

Wat een prachtige creatie, Frouwkje! En Blogland vraagt inderdaad veel tijd en energie. Veel plezier met kleuren en sterkte met je gezondheid.
Groetjes, Trees

Frouwkje zei

Dank je wel Astrid :-D.
Ik ben al vanaf maart bezig met de online lessen van Alyce ;-).
Maar ben nog niet verder als les 3 van de skin and hair class.
Zo ben ik er over 20 jaar nog niet klaar mee.....hihi.....;-).
Dus ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt :-D.
En ook ben ik vorige maand met de create and learn les begonnen, maar ook nog niets mee gedaan.
Dus ....... nog veel te doen. Maar wel onwijs leuk!!!!!
Dat je een DT minder hebt zal best heel wat schelen!!
Je steekt er heel veel van op Astrid, van de lessen bij Alyce!! Ik heb al best veel geleerd!
Ik wens je er ook heel veel plezier mee :-D.
En zeker gezellig ;-).
Liefs, Frouwkje

Chantal zei

Ohhhhh Frouwkje, wat is dit toch weer een juweeltje geworden zeg! Ik als nautische fan ben er helemaal weg van! Supermooi! Dikke kus, Chantal

Antoinette Voorn zei

Wauwww wauwww en wauwwww echt onwijs super gaaf Frouwkje!

FiestyCrafter (Tina) zei

WOW! So much love and work went into this creation. It's a fabulous beach project and you should be very proud of it. Thanks for joining us at Love to Scrap! Challenge Blog
Tina dt

Scraptastisch zei

Het is weer een lust voor het oog Frouwkje! Er is zoveel moois te zien en om er iets uit te lichten, je strandstoeltjes zijn enig! Je kleurwerk is al zo prachtig, maar dat je nog meer kneepjes wilt leren, zou ik zeggen stort je op de cursus!!! Bloggen is super leuk, maar kost ook heel veel tijd, ik merk het aan mezelf ook, dat het knutselen naar de achtergrond raakt! Daarom had ik ook een lekkere lange blogpauze! geniet van je online cursus en we zien je vast weer terug in Blogland! Liefs van Gerie

Wendy zei

Zooooo...ik moest even rechtop gaan zitten want ik was ondersteboven gevallen van jouw geweldige creatie Frouwkje! Wat heb je dat gaaf gemaakt, dat moet heel veel werk zijn geweest. Die strandstoeltjes, meeuw, etc...zoveel moois is er te zien.
Ik kan me voorstellen dat het bloggen veel energie kost en dat je je wilt gaan concentreren op o.a. kleuren. Ik ben erg benieuwd wat je allemaal gaat maken. Mij lukt het bloggen ook niet echt...ik probeer het wel maar mijn energie is al heel gauw op. Komt wel weer een keertje.
Voor nu wens ik je een heerlijk weekend, geniet ervan!
Liefs, Wendy

Helen zei

A great card project.

Thanks for joining us at the Sisters of Craft Challenge.

Helen x

Ann Chuang Crafts zei

So beautiful project! Love all the embellishes and details. Thank you for your lovely entry at Love To Scrap! Challenge Blog! Hope to see you again soon!! HUGS!
Ann DT

Unknown zei

FABULOUS!! SO SO BEAUTIFUL AND CREATIVE!!
Love the beach theme :)
Thanks for joining us at Love to Scrap! Challenge blog. Best of luck with your entry!!
Tammy DT

Anoniem zei

Wow! This is just amazing! You put so much time and effort into this project and it really paid off. I love all the little details (those recliners are too cute). Your image is colored beautifully. Thanks so much for sharing it at Love to Scrap. I love it!!

Erica ♥ zei


Neem lekker even de tijd voor jezelf hoor, want dat is
belangrijk, geen energie meer hebben en nergens aan toe
komen is niet leuk, ik kan er helaas ook over mee
spreken. Maar hopelijk doet de stop en de rust je even
goed en krijg je vanzelf weer zin om langzaamaan
weer wat op te pakken !
Je kastje is super mooi gemaakt, wowww ik kijk mijn
ogen uit, heel gaaf ☺
Gezellige en fijne (knutsel) dagen
Liefs van Erica
{Heidebloempjuh}
{DT De Egel}

Wendy Koorevaar zei

Ohh wat is dit weer prachtig Frouwkje! Ik kan er naar blijven kijken, zo mooi!
Groot gelijk dat je keuzes gaat maken wat betreft het bloggen en FB, je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk. En als je straks weer meer tijd hebt kun je het zo weer oppakken toch. Heb ik ook gedaan met mijn time-out hoor.

Liefs,
Wendy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...