donderdag 26 maart 2015

Haken "Partypooper" van Dendennis

Hallo allemaal,

Bedankt voor de lieve en leuke reactie's op mijn vorige kaart :-D. Altijd zo superleuk om te lezen!! En ik vind het super van jullie dat er gereageerd word. Ik weet dat het best veel tijd kost om alles te willen bijhouden. Mij lukt het eerlijk gezegd (al een tijdje) niet. Ik wil het wel, maar er zijn ook nog eens van die dagen dat het echt niet gaat. Ik doe m'n best om ook bij jullie langs te komen. Het 'probleem' met de leeslijst is nog steeds zo. Ik zie heel veel van jullie niet meer terug in mijn leestlijst. Best wel een beetje irritant :-(. Ik heb me al een paar keer bij verschillende opnieuw aangemeld, maar het werkt niet. Iemand een idee????

Ik heb weer wat gehaakt. Voor onze kleinzoon Casper wilde ik uit het boek van Dendennis -Prettig gestoorde Amigurumi's- een Amigurumi maken. "Dendennis", ik was er al mee begonnen. Dus ik vroeg aan hem: "hoe vind je 'em'". Ik vind 'em niet leuk, zei hij. Lachen..........kinderen zijn niet bang om eerlijk te zijn.
Ik had nog een boek van Dendennis aangeschaft -Dendennis viert feest-. Dus vroeg ik aan hem welke hij dan leuk vond. Dat had hij snel beslist. "Deze oma, die vind ik leuk. Kom, ga maar naar boven (mijn hobbykamer), ga maar maken. Alsof ik dat even in 5 minuten kon doen. Zo vertederend en op zo'n lief stemmetje, hoe hij dat zei.

'klik' op de foto voor een vergroting ;-)

Ik vond het zelf dus een veel leuker idee om Dendennis te haken. Maar terwijl ik bezig was ging ik de Partypooper van Dendennis steeds leuker vinden. Ik snap wel waarom hij hem zo leuk vind.
Omdat ik zijn broertje niet wil overslaan heb ik er nog één gemaakt. Die ging wat makkelijker, omdat ik nu wist waar ik tegenaan liep. Niet veel (waar ik tegenaan liep)....maar toch. De tweede die ik gemaakt heb, daar heb ik de vulling eerst in een pantykousje gedaan. Is toch wel mooier. Zo zie je de vulling er niet doorheen komen. Omdat het een donkere kleur is, heb ik een donkerkleurig pantykousje voor gebruikt. Ook iets steviger opgevuld.


Ik ben benieuwd wat jullie van mijn haakwerkjes vinden (en ook wat de jongens er van vinden!!) :-)
Bedankt voor het langskomen en ik wens jullie een fijne dag/avond (want dat is het al weer bijna...).5 opmerkingen:

 1. Oh, dat zijn schatjes, Frouwke! Erg leuk gedaan.
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zelf hebben wij niet meer van die kleine ,kleinkinderen.
  Dus die figuurtjes ken ik niet ,MAAR ik vind ze wel heeeel leuk.

  Groet WIL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind hem wel grappig Frouwkje. Heb je die gekleurde bolletjes er zelf aan moeten maken of zat dat al inje garen? Heb hier toevallig van de bieb het eerste boekje, de pretiig gestoorde amigurumi's liggen maar ben bang dat die terug gaat zonder dat ik er wat uit gemaakt heb, heb gewoon veel te veel projectjes liggen op dit moment.
  Liefs, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke haakprojecten! Grappig als de kinderen zo eerlijk zijn. Ik lees zelf al mijn blogposten via bloglovin (app of gewoon www.bloglovin.com) en dat werkt heel goed vind ik. Misschien is dat een idee voor je.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh wat zijn die gaaf Frouwkje!!! Ben benieuwd wat de mannekes ervan vonden. Ik vind ze in ieder geval heel erg leuk! Ik ben ook een beetje aan het haken...zo leuk om te doen. Zo goed als jij, kan ik het nog niet maar langzaamaan lukt het toch een beetje (heeeel langzaam hahaha).
  Lieve groetjes en nog een fijne week, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je bezoekje en het achterlaten van een reactie!!
Ik waardeer dat enorm :-) en lees ze met veel plezier!!
Veel liefs, Frouwkje.