vrijdag 19 april 2013

Big Granny Square tas + portemonnee

Hallo allemaal,

Voor mij lijkt het een tijd geleden dat ik iets geplaatst heb. Er is zoveel gebeurd de laatste tijd. Dat is nogal prive, vind ik, dus daar ga ik het verder niet over hebben. Daarom ben ik ook haast niet op blogs geweest en ook niet op facebook. Maar het leven gaat ondanks alles toch gewoon weer door.

De laatste 2 dagen heb ik, eindelijk, m'n Granny tas afgemaakt. Het begon in november toen ik bij Diny deze tas zag. Ik vond 'em zooooooooooo leuk dat ik weer 'aan de haak' gegaan ben. Mocht je dit lezen Diny, hardstikke bedankt voor je Nederlandse versie van het patroon en de tutorial voor de roosjes!!!!! Ondertussen heb ik wel het één en ander gehaakt, maar de tas bleef maar liggen. Het haken van de tas was al redelijk snel gedaan. Maar ik wilde er ook een dubbele voering in en een ritszakje. En dat is gelukt ;-). Helemaal blij mee!!


Hier zie je de ene kant van de voering door de tas 'schijnen', die is lichtblauw.


Nog wat leuke roosjes met parels vastgenaaid :-D.


Dit is de andere zijde van de voering. Leuke bloemetjes stof. Ik ben helemaal weg van stofjes (of papiertjes) met kleine bloemetjes erop. Als je dan weer bij een stoffenkraam staat, komen er weer allerlei herinneringen boven. Hoe vaak ik vroeger daar ook stond en voor mezelf of voor de kinderen een leuk stofje kocht. Wat heb ik ook veel kleding genaaid...........vroegeeeerrrr.......
Ik heb er ook nog een magnetisch drukkertje ingemaakt. Super handig vind ik dit!! Aan de linker zijkant zie je nog net een stukje van de label waar 'my passion for colors' op staat :-D.


Ook vond ik het leuk om er een portemonneetje bij te maken.  De tutorial voor de portemonnee kan je HIER vinden. Nu is het originele patroon kleiner. Maar ik 'moest' het wel groter maken omdat ik een grotere beugel had. Kan het natuurlijk ook als een klein make-up tasje gebruiken ;-).


Ook hier de binnenkant weer zo gedaan als bij de tas. Ik ben alleen niet helemaal blij met de zijkanten. Dat vind ik niet zo mooi afgewerkt. Dat zou ik een (eventuele) volgende keer anders doen.

Bedankt voor jullie bezoekje en de leuke reactie op mijn vorige kaart!! Ik kom snel weer een keer bij jullie langs!!! Ik wens jullie een hele fijne avond en een goed weekend!!

              Veel liefs,
             Frouwkje.


18 opmerkingen:

Henriëtte zei

Wauw Frouwkje, wat ziet dit er fantastisch mooi uit. Het is dat ik niet zo heel erg van haken hou (eigenlijk alleen maar van hele kleine dingen haken die snel af zijn) anders ging zo'n tas zeker op mijn verlanglijstje.
Goed aan jezelf denken is belangrijker dan bloggen of op fb. je gezicht laten zien hoor.

Groetjes Henriëtte

Unknown zei

ohhhhhhhhhhhhh beeldschoon Froukje en die portemonee wat een beaty echt heel geslaagd

fijn weekend

Liefs Nellie

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

wauw, schitterend is je tas, mooi de binnenkant afgewerkt en handig met het vakje met de rits, wil ik ook altijd in een tas hebben, heel mooi het bij passende buideltje.

groetjes jolande

Anoniem zei

Wauw Frouwkje wat een leuke tas! En natuurlijk de portemonnee
Dat stofje is super mooi.
Groetjes Mirjam

Ans Gilbert zei

Hoi Frouwkje,
Wat een prachtige tas heb je gemaakt, vind de binnenkant ook heel erg leuk, ben ook een stofjesfan en heb ook heel veel kleding gemaakt..je bijpassende beurs/make-up tasje is ook super..Liefs van Ans

nans'creablog zei

Je tas is prachtig, ook de binnenkant is heel mooi afgewerkt en niet te vergeten het leuke bijpassende tasje. Echt super.

Groetjes,
Nans

Anita Meijer zei

Wat heb je dit weer schitterend gemaakt Frouwkje, ik vind het helemaal prachtig, zo mooi. Eerst aan jezelf denken hoor, bloggen en facebooken komt wel weer.
Liefs van Anita

Corrie zei

Wat een prachtig setje Frouwkje

Fijn weekend
Groetjes Corrie

bolletjelucky.blogspot.com zei

Schitterend haakwerk Frouwkje en daarnaast is alles ook heel mooi afgewerkt,ik heb zitten genieten,zowel tas als portemonnee zou ik zo willen,lieve groetjes Miranda

Thea zei

Twee juweeltjes Frouwkje! Prachtig gemaakt. Ik mag ook graag haken, lekker 's avonds op de bank en straks buiten in het zonnetje. Ook ik blog niet zoveel de laatste tijd, inspiratie en tijd ontbreekt een beetje. En ik ben het met je eens, privézaken lekker voor jezelf houden. Komt tijd komt raad.

Liefs Thea
xx

Hanny zei

Soms gebeuren er in je leven dingen waarvoor alles aan de kant gaat, bloggen en Facebook is dan niet belangrijk of komt er niet van. ik hoop dat alles weer goed is gekomen of goed gaat komen, in ieder geval heel veel sterkte en een dikke knuffel.
Je tas en portemonnee zijn schitterend, die roosjes ook, wat heb je dat prachtig gemaakt, leuke voering, toe maar, jij kunt op pad hihi.
Fijn weekend, liefs hanny♥

Amarins zei

Wat schitterend gedaan, echt helemaal super. En wat heb je voor leuke kleuren gekozen. Groetjes, amarins

Frederika zei

Hij is werkelijk onwijs gaaf geworden!!

Esther zei

Wat een super gave tas! Prachtige kleuren en die bloemen maken het helemaal af. En bedankt voor de goede uitleg.

Richtsje zei

Ja, Frouwkje, soms zijn er toch andere dingen die je leven van alledag in beslag nemen...ik hoop dat het allemaal weer wat gaat....Mooi dat je nu weer even op je blog bent en dat je ons laat genieten van deze schitterende tas!! Werkelijke prachtig gehaakt en zo mooi om je binnenkant ook zo mooi afgewerkt te zien! Heel gaaf!

Groetjes Richtje

Unknown zei

frouwkje
ja ziet er weer iets mooi gemaakt heb
,mooie kleuren en leuke binnenkant
echt topwerk
veel liefs van marcelline

jannie zei

Wat mooi is dit Froukje,en die kleuren ook prachtig.
Groetjes Jannie.

Yvonne zei

Schitterend!!! Dan ook nog zo prachtig gevoerd. Die bloemetjes stof erin is geweldig! zie dat je er ook nog een heel handig vakje in gemaakt hebt met een rits.
liefs Yvonne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...