donderdag 5 juli 2012

Spellbinders Nestabilities Floral Ovals

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor de ontzettende leuke reactie's op mijn vorig projekt. Zo leuk om te lezen en ik waardeer het enorm dat jullie de tijd hiervoor nemen :-D .

Pas geleden had ik een vriendin op bezoek en die vertelde mij dat zij deze spellbinders had, maar ze kreeg de het papier niet 'heel' uit de stans. Toevallig had ik ze net besteld.
En ja hoor, ........gisteren gewoon door mijn cuttlebug gehaald zoals je met (bijna) alle snijmallen doet en ik kreeg het papier niet uit de stans. In ieder geval niet in zijn geheel. Het zat zo vast dat je het papier kapot trekt. Van alles geprobeerd (ook met een metalen plaatje eronder), maar niets lukte. Tot ik ineens bedacht dat ik wel eens iets gelezen had over bakpapier met snijmallen. En zo is het dus toch gelukt ;-)). Dus Mirjam, als je dit leest, het werkt geweldig goed!! Misschien dat andere geen probleem met deze mallen hebben of dat je deze oplossing al wist................maar voor alle andere mensen is dit misschien een tip???
Het gaat als volgt:


Ik heb een papiertje op maat gesneden voor de mal.


Dit papier met de goede kant naar boven leggen en daarop bakpapier vastplakken (plakband aan de achterkant). Ik gebruik verwijderbaar plakband.


Hierop de floral ovaal met de snijkant naar beneden leggen. Vastplakken met verwijderbaar plakband. Plakband goed aanduwen (het 'plakt' niet zo goed op bakpapier).


Ik heb een cuttlebug. Dus doe ik eerst plaat A, C, het geheel van het vorige plaatje omdraaien, plaat B, dan door cuttlebug draaien, stans met papier in de breedte leggen en nog een keer door de cuttlebug.


En zo komt de stans er dan uit. Plakband voorzichtig ervan af halen.Waar ik zwarte pijltjes heb gezet duw je voorzichtig rondom het papier naar beneden totdat je voelt dat de stans makkelijk los komt.


Zo komt het uit de cuttlebug.

het eindresultaat

Ik hoop dat jullie wat hebben aan deze tip!! Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!!

Bedankt voor jullie bezoekje en ik wens jullie nog een hele fijne avond!!


              Veel liefs,
             Frouwkje.
13 opmerkingen:

 1. Hallo Frouwkje, dit is een supertip voor iedereen die met zo'n probleem worsteld. Dank je wel.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een goede tip zeg . .af en toe heb je het wel dat het papier niet goed uit de malletje wil komen. Ik wil het ook eens proberen met takjes en swirls . . bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, ik heb de stans niet maar wat een super goede tip!
  lifs Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tip en heel duidelijk uitgelegd! Heb zelf het probleem gelukkig nog niet gehad met mallen, maar weet nu in ieder geval wel hoe je het op kunt lossen als je er wel last van hebt. Bedankt voor de tip!

  Groetjes Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede tip Frouwkje, dank je wel.
  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goede tip en een hele mooie stans

  bedankt voor het delen
  gr Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. frouwkje
  hartelijk dank voor de goede uitleg , het is en mooie stans
  veel liefs van marcelline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super tip Frouwkje! Deze kende ik niet. Ga ik de volgende keer ook eens doen. Ik heb dezelfde stans en inderdaad komt het er slecht uit. Dus bedankt, hier heb ik veel aan :)
  Groetjes, Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Frouwkje,
  Super dat je dit voor mij hebt opgezocht!
  Ik ga het gelijk proberen.
  Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goede tip Frouwkje. Ik heb deze mal ook en ik doe het eerst met plaat A C en B uitsnijden en dan met plaat A B B en embossing matje erdoor en dan kan je het ook uitdrukken maar ik ga deze tip ook uitproberen! Bedankt! groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Frouwkje,
  Ik heb het geprobeerd en ja hoor het werkt inderdaad.
  Bedankt en groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Frouwkje,
  Het is een prima tip maar.. mag je voor die prijs toch wel een mal verwachten die goed uitstanst?? Ik weet van iemand die contact heeft gehad met Spellbinders.Ze zijn van het probleem op de hoogte en niet alleen bij deze mallen... maar ik zou zeggen, doe er wat aan..

  groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was ook tegen dit probleem aangelopen terwijl ze eigenlijk altijd goed stansen, ga het proberen met bakpapier. Bedankt voor de Tip!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je bezoekje en het achterlaten van een reactie!!
Ik waardeer dat enorm :-) en lees ze met veel plezier!!
Veel liefs, Frouwkje.